Lagar

Lagar i Dubai

dricka alkohol i dubaiVi vet alla att Dubai har strikta lagar och regler för offentligt uppförande, men gränserna mellan vad som är och inte är tillåtet kan tyckas suddig om du inte gör lite efterforskning innan du åker. Vissa offentliga uppvisningar av kärlek är förbjudna, men vilka? Och får du bara dricka alkohol i vissa hotell? Detta är bara ett par vanliga frågor om Dubai.

Alkohollagar

De flesta människor söker avkoppling på sin semester genom njuta av ett glas vin eller öl på kvällen, och varför inte? Det är tekniskt olagligt att dricka alkohol i Dubai utan tillstånd, det är även omöjligt för en turist att faktiskt få detta tillstånd. Boende och ex-pats kan dock ansöka om detta tillstånd. De flesta fyr- och femstjärniga hotell i Dubai är licensierade och får i sina barer, restauranger och nattklubbar sälja alkohol till icke-muslimer. Så länge du dricker ansvarsfullt inuti ett sådant hotell eller restaurang borde du inte få några problem. Du behöver även vara 21 år eller över för att få beställa alkohol. Tänk på att varje nivå av rattfylleri är olagligt, drick med andra ord inget alls ifall du planerar på att få bakom ratten.

Regler om narkotika och fysiskt beteende

Droger är också helt förbjudna. En person som hittas med droger på sig, i deras blod eller urin eller ens med spårämnen av droger på sina kläder bryter mot lagen. Om du tar receptbelagda läkemedel, se till att du hålla dem i deras ursprungliga behållare med en anteckning från din läkare och en kopia av ditt recept för att förhindra missförstånd.

Fysiska agerande och anspelningar på sexualitet är andra viktiga saker att vara medveten om. Heterosexuella par, gifta eller ogifta, får inte hålla händerna, kyssa eller visa sin kärlek offentligt. Igen tekniskt, ska ogifta par inte dela samma hotellrum, även om denna sällan efterlevs i Dubai på grund av dess internationella turisters närvaro. Tyvärr är fortfarande homosexualitet olagligt i hela Förenade Arabemiraten och kan få dig anhållen. Äktenskapsbrott, är olagligt.

Täck dig

Damer, se till att täcka dig. Se bara till att du bär knälånga eller längre shorts, kjolar eller byxor och täck dina bröst och axlar på offentliga platser. Det är OK att bära en bikini/baddräkt på stranden, men du måste täckas på alla andra ställen. Vara medveten om att nakenhet är belagt med utvisning eller fängelse, så överväg inte nakenbad.

De sista bitarna av råd är allt om respekt och kräver bara lite sunt förnuft. Undvik svordomar och oförskämda gester. Undvika att ta bilder av kvinnor och familjer utan tillstånd, respektera offentliga byggnader och deras flaggor. Spela hög musik i allmänna utrymmen, röka inte inomhus, spotta inte eller släng fimpar på gatan.

Kom ihåg att medan Dubai kan vara ett populärt turistmål och mycket mer liberala än andra emirat, måste du fortfarande respektera muslimska traditioner och lagar.