Köpa guld

Köpa guld i Dubai billigt

billigt guld i dubai

Guld i Souk Dubai

Dubai, huvudstad i Förenade Arabemiraten är nu en av världens mest berömda turistorter. Förutom lyxiga semester kan Dubai erbjuda mycket mer för alla resenärer. En av de mest intressanta och roliga är shoppingen i Dubai, speciellt då shopping av guld.

Dubai är känt för sitt rykte om att vara the Gold City. Platsen som är ansvarig för detta namn är Gold Souk. Gold Souk är en traditionell marknad och det ligger i centrum av Deira, det östra affärsdistriktet i Dubai. Gold Souk bildades under året 1940, och på grund av det faktum att det blev en skattefri zon, utvecklades det snabbt i stora steg. Idag har Souk över 300 butiker och de  handlar uteslutande med smycken. Du kan tänka dig utbudet.

Att besöker denna otroliga guldmarknad är en unik upplevelse och det är mycket svårt att motstå frestelsen att spendera en hel del pengar på guld och diamantsmycken. Du kan välja från ett stort utbud av högkvalitativa produkter. De stilar som vi kan stöta på marknaden kan vara indiska, traditionella arabiska, och även moderna italienska och europeiska. Mönster och färger förändras ständigt och du kan nästan hitta varje typ av smycke som någonsin uppfunnits. Naturligtvis är det även möjligt att få anpassningar om du har egna idéer på hur du vill att ditt smycke ska se. Att få något anpassat alternativt gjort från grunden, kostar givetvis mer, men då kommer du ha något verkligt unikt. På senare tid vitt guld fått en uppsving här vilket du kommer märka.

Dubais guldshopping är mycket frestande av ytterligare en orsak: det finns inga skatter alls på guld i Förenade Arabemiraten. Detta faktum gör guldpriset mycket billig i jämförelse med andra länder.

I Gold Souk kan du hitta många butiker som erbjuder samma produkter. Det är såledeles en idé en titta runt och jämföra priset innan du slår till. Inte bara det, se även till att pruta på priset. Det hör till. Även om guldhandlarna inte betalar skatt på guldet de köper in, lägger de på ordentliga marginaler på priset till slutkund. Dessa marginaler går det att pruta på.

Vissa butiker erbjuder även inbyte. Du kan då byta in dina gamla guldsmycken för nya. Självklart är du skyldig att ha kvitto och certifikat som bevisar att du är den rättmätiga ägaren till smyckena för att förhindra olaglig verksamhet.

Köpa guld här är mycket säkert och trygg, då butikerna kontrolleras mycket noga av myndigheterna. Du kan med andra ord vara säker på att köpa äkta guld och inte falska imitationer. Kvaliteten på guldet är hög. Det mesta som säljs i guldsouken håller minst 22 karat. Färgen på guldet är ofta mycket gulare än det guld vi är vana att se i Sverige.