Väder

Väderprognos

Clear
Today 03/11 0%
Clear
Sunny. High 23C. Winds WNW at 15 to 30 km/h.
Clear
Tomorrow 03/12 0%
Clear
Mainly sunny. High 24C. Winds W at 25 to 40 km/h.
Clear
Wednesday 03/13 0%
Clear
A mainly sunny sky. High near 25C. Winds W at 15 to 25 km/h.
Thursday 03/14 10%
Partly Cloudy
Partly cloudy skies in the morning will give way to cloudy skies during the afternoon. High 28C. Winds NE at 15 to 25 km/h.
Friday 03/15 20%
Partly Cloudy
Mostly cloudy skies early, then partly cloudy in the afternoon. High 27C. Winds SE at 15 to 25 km/h.
Clear
Saturday 03/16 0%
Clear
Sunny skies. High 28C. ESE winds shifting to NNE at 15 to 30 km/h.

Vädret i Dubai året runt

Dubai kallas det heta landet på grund av höga temperaturer året runt. Dubai har ett torrt subtropiskt klimat med soliga dagar året runt. Nederbörd är låg och inträffar sällan.

Dubai är en väldigt varm stad året runt, med den varmaste perioden under sommaren fråm juni till september. Under sommaren är den genomsnittliga dagstemperaturen över 40 grader Celsius tillsammans med en hög luftfuktighet. Månaderna mellan december och mars är å andra sidan mycket trevliga med en temperatur på runt 24 grader Celsius under dagtid med myckett svalare nätter. Nederbörden i Dubai är mycket oregelbunden och det regnar mest under de kallare månaderna på året.

Dubai är varmt och fuktigt med en hög andel soltimmar. Eftersom Dubai är berikat med en klarblå himmel med lite moln, är Dubai en fantastisk Dubai destination för turister och astronomer. I likhet med andra länder i denna del av världen, upplever Förenade Arabemiraten ett subtropiskt torrt klimat, det förblir varmt under vintern, med varma och fuktiga förhållanden under sommarmånaderna. Med en liten variation, är sommar och vinter de två viktigaste årstiderna här.

Sommar

Sommaren börjar i juli och varar till september. Säsongen gör emiratet extremt varmt och fuktigt. Under denna säsong kan temperaturen i staden klättra upp till 48 ° C medan luftfuktigheten varierar mellan 80-90%. Sandstormar blåser regelbundet upp här från maj till början av juli. Eftersom Dubai är värst under sommarmånaderna, rekommenderar vi att ni väljer en annan period för att resa hit. Det är även så att många Dubaibor väljer att ta semester borta från sin hemstad just under denna tid.

Vinter

Turister upplever vintern i Dubai under månaderna januari till mars. Vädret i staden är bekväm och måttlig för turister under denna period. De flesta föredrar att besöka staden då. Den högsta temperaturen kan uppgå till 30 grader Celsius, medan den lägsta temperaturen håller sig runt 15 grader.

Regnperioden

Under hela november och december, erfarar Dubai regn. Den lägsta temperaturen brukar hamna kring 20 grader Celsius, medan den maximala genomsnittliga temperaturen håller sig runt 30 grader Celsius. Den genomsnittliga nederbörden i staden är endast 12 cm per år. Regn är tillfälligt och varar i några minuter. Januari och februari är de månader då nederbörden kommer för att blöta ner gatorna. I december till april är staden lämplig för alla typer av turister.