Stränder

Stränder i Dubai

Dubai erbjuder turister ett stort antal attraktiva stränder. Klimatet är perfekt och solsken är tillgängligt året runt. Även vintertid är det väldigt varmt och stränderna är alltid fulla med turister. Vattnet i Indiska oceanen är kristallklart och stränderna har härlig fin mjuk sand. Inga stenar som kan skära mot fötterna här inte. Temperaturen i vattnet sträcker säg mellan 22 till 32 grader. Dessa stränder är idealiska för att sola och koppla av på. För de som vill vara mer aktiva under sin semester finns det ett brett utbud av vattensporter. Vi pratar jetski, parashooting, trampbåtar och mycket mer.

strand i dubai

Jumeriah Beach Resort i Dubai

Dubais två strandnära områden skiljs åt av Dubai Creek och består av västra Jumeriah Beach och Deira-stränderna som ligger öster om floden. Jumeirah Beach är en vit, mjuk slipat strand och vattnet här är kristallklar. Den största attraktionen här är Jumeirah Beach Hotel. Jumeriah Beach värd för över 20 exklusiva hotell, privata klubbar och resorts. Juvelen i kronan, förutom Jumeirah Beach Hotel, är Wild Wadi Water Park. Olika aktiviteter som erbjuds på Jumeriah är dykning, vattenskidor och vindsurfing. För de som behöver lektioner, finns sådana tillgängliga. Det finns även en 9-håls golfbana, djuphavsfiske och volleyboll.

Deiras mest populära stränder är de fem framför El Mamzar Beach Park. Denna förstklassiga anläggning lovar flera dagars skoj i solen för hela familjen. Nöjen för hela familjen finns det mer av i Deira än i det exklusiva Jumeriah. El Mamzar har pooler, platser för grill och picknick, lekplatser och stånd med förfriskningar. Det finns också en basketplan, en fotbollsplan, en amfiteater, en restaurang och 15 privata stugor som går att hyra.

De flesta av hotellen vid kustregionen i Dubai ligger nära någon av stränderna i Dubai. Dessutom äger varje lyxhotell en del av strandens linje som är reserverade för hotellets gäster. De mest kända hotellen på stränderna är: Sheraton Jumeirah Beach Resort, Burj Al Arab Hotel, Hilton Dubai, Mina A ‘Salam Hotel, och många fler.

En av de världsberömda attraktionerna på Dubais stränder är Palm Island. Palm Island är den största konstgjorda ön på planeten. Denna ö byggdes i form av en gigantisk palm och den är fullt av hotell, restauranger och nattklubbar. Det är en mycket intressant plats så om du reser till Dubai se till att inte missa chansen att se detta mindre underverk. Det är dock tyvärr väldigt dyrt att bo på Palm Island.

Det är väl känt att Dubai är det mest liberala muslimska landet i Mellanöstern, men man måste ha vissa saker i åtanke. På stranden är det normalt att både män och kvinnor att bära badkläder. Att sola topless är förbjudet och att bärja stringbikinis anses vara stötande. När ni lämnar stranden är det lämpligt att bära lediga fritidskläder, inte gå runt i badkläder.

Dubai stränder är bland de vackraste stränderna i världen. Den idealiska klimatet och den mjuka sanden åtföljs med varmt och rent vatten. Det är varje turists dröm att resa till Dubai och njuta av de extraordinära stränderna.