Sevärdheter

Sevärdheter i Dubai

Förenade Arabemiraten satsar enorma summor varje på att öka turismen i Dubai. Här byggs köpcentra, konferensanläggningar, arrangeras sportevenemang med mera. För var dag som går dyker det upp nya sevärdheter att se. Även om du var i Dubai för ett par år sedan, är chansen stor det nu finns massor av nya sevärdheter.

Dubai är en mycket attraktiv stad. Vi kan nästan säga att Dubai är den mest attraktiva staden på hela kontinenten. Vi tror många håller med oss om det. En av de stora sevärdheterna och attraktionerna varje år är Eid al Fitr. Eid al Fitr markerar slutet av Ramadan samt bildandet av Förenade Arabemiraten 2 december. Mycket festligheter pågår i Dubai under den här tiden. Eid Al Fitr inkluderar Dubai Shopping Festival och Dubai Summer Suprise. Dessa händelser lockar besökare i stort antal från alla regioner. Antalet besökare har just passerat 4 miljoner i antal. Det beror på att besökarna inte bara kommer från närliggande regioner, utan de kommer från alla delar av världen. Många människor kommer till Dubai för att se dessa sevärdheter och det är en av sakerna som gör Dubai till en av de mest besökta platserna i världen.

En annan av Dubais trevliga attraktioner är den maten. Vilken mat! Du kan hitta många olika typer av mat och livsmedel i de olika restaurangerna, hotellen och butikerna. Du kan njuta av alla typer av måltider, allt från moderna snabbmat eller sydasiatiska specialitéer till de lokala rätterna. All deras mat är utsökt och extraordinär. Vi rekommenderar att ni provar så mycket olika rätter som ni klarar av. Det är verkligen en smältdeg med alla världens olika kök samlade på ett ställe. Det är inte många ställen i världen där ett så stort utbud av olika typer av bra mat finns samlat. Angående alkoholen serveras den endast i barer och hotell. Alkohol är något som har ett förhållandevis högt pris i Dubai.

Dubais attraktioner inkluderar även de årliga Dubai International Film Festival och Dubai Rock Festival. Rockfestivalen lockar till sig stora artister som Aerosmith, rosa, Santana, Coldplay och många, många fler. Var ute i god tid om du vill köpa biljetter till dessa tillställningar!

Om du gillar sport, kan det vara bra att veta att Dubais mest populära sporter är fotboll och cricket. Det är till och med så att International Cricket Council (ICC) numera har sitt huvudkontor i Dubai, inte i London. I Dubai finns fina golf- och tennisbanor. Dubai Desert Classic golftävling är en av de största turneringarna utanför USAs gränser. Den plats som kallas Nad Al Sheba har en av de bästa hästkapplöpningarna i världen.