Öknen

Ökensafari i Dubai

öknen i dubai

Solnedgång i öknen i Dubai

Om du vill ta en liten utflykt över den fantastiska och extraordinära Dubaiökenen, gör det då med en resebyrå eller eventbolag som anordnar sådana. Vi är övertygade om att det kommer ge dig mycket glädje och en hel del intressanta saker att se, särskilt om du använder en resebyrå som har god vana att arrangera sådana.

De finns i huvudsak tre olika sätt att se öknen i Dubai. Det är antingen med bil, motorcykel eller kamel. Alla har sina fördelar. Tänk på att kan vara lite ansträngande att sitta på en kamel under flera timmar, ifall du inte är van vid sådant.

Dubai kommer redan innan ökensafarin, ge dig ett uttryck om att vara en mycket exotisk stad. Detta speciellt om du är van med europeisk kultur. Dubai ligger exakt inom den arabiska öknen och det är därför den del av den arabiska öknen kallas Dubai-öknen.

Öknen i Dubai skiljer sig från resten av den arabiska öknen, eftersom den har ett mönster av sand, medan småsten dominerar i den arabiska öknen. Detta är den öken som de flesta av oss förknippar med just öken. Om du tar en titt på hela den Arabiska halvön och öknen, är inte heller sanden i Dubai detsamma som sanden i andra regioner. Det är mest krossade snäckor och koraller som ger sanden dess vita färg och ger oss intrycket av att det är ren sand blekt av solen.

Sabkha kallas en av de mest exotiska slätterna på jorden och det kan hittas i Dubai öknen. Denna slätt du kan hitta om du reser från nord till syd i Dubai öknen där dynerna kör som en slags linje. Om du viker av åt öster, växer sig dynerna större och större framför dina ögon. De är röda så kan du föreställa dig hur vackert det kan vara. Vit sand blandat med dynerna som är färgade. Otroligt fint faktiskt.

Dubais öken omger hela staden och det är därför vi kan kalla Dubai för en oas. Staden har gräs och är på vissa ställen omgiven av palmer. De Palmer är inte de enda träd i detta område, du kan även se akacia och andra typer av träd också. Du kan hitta Eucalyptus som till stor del sprids i Dubaiöknen. Du kan även hitta 320 olika slags flyttfåglar i Dubai öknen. Detta tillsammans med öknen ger upphov till massor av unika och vackra kombinationer. Tänk att se dessa fina fåglar flyga över huvudet på dig samtidigt som du tittar på solnedgången. Fantastiskt vackert.

Denna öken är ett av de sällsynta platser där du kan ta en paus, koppla av och njuta av vad du vill göra på samma gång.

Ett tips är att ta med en kamera. Det kommer finnas många vackra vyer att fota.