Shopping

Dubai-shopping är något unikt

Har du shoppat i New York och Paris, kommer du kanske tycka att shoppingen i Dubai är lite av en besvikelse. Detta trots att Dubai har shopping i världsklass, även om den kanske inte når upp till de tidigare nämnda städers. De flesta av butikerna är bekanta och inte billigare än på andra ställen i världen. Du kan förvisso hitta udda fynd på till exempel elektronik eller rea. Det är dock inte hela upplevelsen som erbjuds. Galleriorna i denna stad är verkligen något i hästväg. De är många gånger smått surrealistiska sevärdheter i sig själva och kan vara värda att besöka även om du inte specifikt vill shoppa. Galleriorna själva i Dubai är ofta mer intressanta än de varor som säljs i dem. Och gallerior finns det gott om.

Dubai Mall

galleria dubai mall

Akvariet i Dubai Mall

Dubai Mall är regionens främsta shopping, livsstil och underhållningsdestination. Med fler än 1.200 butiker och en mängd attraktioner i världsklass, försöker Dubai Mall revolutionera den moderna shoppingupplevelsen på olika sätt.

Med en imponerande samling av fritidssysselsättningar, är detta den ultimata, banbrytande shoppingupplevelsen. En rad äventyrssporter tävlar om uppmärksamheten vid sidan av romantisk skridskoåkning. Dubai Mall är en plats där utomhusbrunch kan följas av intressanta filmer på bio och där guldmarknaden ligg precis bredvid ett akvarium som är något helt otroligt. Akvariet har hundratals olika arter av fisk. Här finns till och med världens största fisk representerad i form av valhaj. Detta och mycket mer händer på Dubai Mall. Gå in på Dubai Mall och få erfarenhet som ingen annan.

Jumeirah Plaza

Centralt beläget och nära till många av de stora hotellen är Jumeirah Plaza. Det säkerligen en av de mest bekväma gallerior att besöka. Öppnat år 1994 och är,  med Dubais standarder, en av de äldre galleriorna. Många ser det som en nackdel, märkligt nog. Vi anser att det ändå är värt ett besök. Det är alla de internationella varumärken du kan förvänta dig, liksom smycken, heminredningsartiklar och en hel del annat.

Missa inte TGI Fridays för en stor biff och några glada mocktails hour! Det finns också kontor, ett hotell och möblerade lägenheter som är en del av komplexet. En stor mässa är värd för ett brett utbud av aktiviteter under hela året, från roliga interaktiva saker för barnen till konstutställningar och andra kulturella evenemang. Många av lokalbefolkningen föredrar att handla på Jumeirah Plaza istället för de andra stora varuhusen eftersom det ofta är mindre trångt. En fördel ifall du har barn med dig till exempel.

Burjuman Centre

Burjuman är hem för high end fashion och mode i Dubai. Här huserar några av de mest exklusiva märkena som Bvlgari, Cartier och Louis Vuitton för att nämna några. BurJuman är höjden av shopping lyx i Dubai. Utöver de exklusiva lyxmärken, finns här också märken som Guess och DKNY.

Köpcentret har två delar, det gamla och det nya. Håll dig till den äldre delen ifall det är de dyrare märkena du vill ha. Det finns en lekplats för barn på tredje våningen. Gallerian består av soliga innergårdar och imponerande trädgårdar, vilket ger en distinkt känsla av att vara utomhus. Det finns bra restauranger och kaféer att välja om du behöver en paus från all shopping. Parkering är lätt att hitta, det finns massor av utrymmen under jord, och en taxistation precis utanför komplexet.

Mall of the Emirates

Det är inte bara en galleria, det är en hel galleri-ort. Öppnat år 2005, är Mall of the Emirates den slutliga destinationen i Dubai för shopping, fritid och underhållning. Det var målet med byggnationen.

När du har tittat till de 466 butiker som erbjuds finns det fortfarande mycket kvar att göra. Ta med barnen till Magic Planet, ett nöjescentrum komplett med spel och nöjesåk likt en nöjespark. Kolla in de fjorton biografer med multiplex-skärmar och vilstolar. Du vill inte missa Ski-Dubai, den världsberömda skidbacken inomhus som också är en del av komplexet. Efter allt detta kommer du förmodligen behöver en god natts sömn. Praktiskt då att det även finns hotell här. Varje år besöker runt 30 miljoner människor köpcentret. Det finns för närvarande planer på att expandera ännu mer med nya butiker, länkar pendeltåg och parkeringsplatser.