Förälska dig i Dubai

Förälska dig i Dubai

Dubai har på senare tid snabbt blivit en av de mest populära turistdestinationerna i världen. Fler och fler turister har beslutat sig för att besöka huvudstaden, och har nu blivit den 7:e mest besökta staden i världen. 15 miljoner turister reste dit under 2015, och staden blir idag omnämnt som ”Shoppingens huvudstad i Mellanöstern”. Om du funderar över att resa till Dubai, eller om du är på jakt efter semestertips, följer nedan ett par tips om vad du kan göra i Förenade Arabemiratens mest populära stad.

Shopping är något som lockar miljontals turister varje år. I en av stadens många souks, vilket är en typ av marknad, hittar du ett stort utbud av produkter från stadens egna producenter. Mat, kläder och smycken är tre exemplar av vad du kan hitta här. En stor del av nöjet är att kulturen kring att pruta skiljer sig väldigt mycket från den i Sverige. På senare tid har allt fler moderna gallerior vuxit fram i staden. Dubai Mall, i Burj Daubau, Mall of the Emirates, i All Barsha, och Burhuman i Bur Dubai, är tre platser att besöka för de som vill se storslagna gallerior. Men det verkar som att det öppnar en ny galleri nästan varje dag. En plats där de säljer allt från bilar, sportutrustning, elektronik, kläder och möbler. Om du besöker staden i januari kan du delta i stadens ”shopping-festival”, då förvandlas hela staden till en stor marknad.

Sport är också det en stor del av staden. De arrangerar event som Dubal World Cup, vilket är den hästkapplöpningen mest högst prispott i världen. De arrangerar även events som the Dubai Classic golf tournament, Barclays Double Tennis Tournament, the Rugby Sevens, the UAE desert challenge, och mycket, mycket mer. Om du är intresserad av att läsa mer om vilka event som tar plats under din vistelse kan du besöka Betway.

Samtidigt har staden ett stort kulturellt utbud. Med som har vuxit så mycket på bara ett par år, hamnar ofta de historiska byggnaderna i skymundan. Men här kan du flera delar av den gamla staden på platser som Bur Dubai, med historiska och välbevarade byggnader och monument. I dykarbyn kan du åka på fiskeutflykter, eller varför inte testa på pärlfiske. Under ett besök till The Dubai Museum kan du lära dig mer om de historiska händelser som har skett i staden, men även mer om landets historia. Museet är en av de äldsta byggnaderna i Dubai. I staden finns också flertalet historiska platser, bibliotek, stränder och konstgjorda öar att upptäcka.

Under ditt besök till Dubai, kan du också passa på att resa till Qatar. Välkänt som ett av det rikaste landet i världen, kan du vara säker på att de har mycket att erbjuda. Bland annat kan du här vandra ner längst en spektakulär sju kilometers havssida vid Doha Bay. Testa den inhemska maten, shoppa, eller slappna bara av vid poolen. Gillar du mat kan ett besök till Qatar International Food Festival vara väl värt. Qatar var en vinnare i sportsammanhang, och tog hem lotten att arrangera VM-2022. Och visst, det är ett par år till dess, men som tur är utspelar sig EM-2016 under sommaren, något du kan uppdatera dig om genom Betway.

Vare sig du besöker Dubai för att uppleva all historia, för att shoppa, eller som en renodlad solsemester, kommer du här hitta allt du letar efter. Det lovar jag.